Håndtering af marcipanprint

Opbevaring.
Marcipanprintet opbevares tildækket, tørt og køligt og allerhelst i sin emballage. (både paprør og plastik)
Det behøver altså ikke at ligge i køleskabet, men skal heller ikke lige ligge på køkkenbordet på en varm sommerdag.
Omkring 10 – 15 grader er fint.

Håndtering.
Marcipanprintet tages frem i stuetemperatur i god tid - gerne dagen før, så det stille og roligt tempereres inden det
skal bruges.

Marcipanprintet bør først rulles ud og håndteres når det har opnået stuetemperatur. Så er det nemt og smidigt at
arbejde med og former sig fint efter din kage.

Hvis marcipanen er for kold, er den hård og kan knække eller krakelere når den rulles ud.
Hvis den derimod er for varm, er den blød og næsten klistret at arbejde med.

På dage med høj luftfugtighed bør marcipanprintet først pakkes op og rulles ud, umiddelbart før det skal lægges
på kagen. Så når det ikke at suge fugt fra luften og det er stadig let at håndtere og motivet forbliver pænt.

Sådan gør du.
Rul stille og roligt marcipanprintet ud, uden at tvinge det eller trække det ud af form. Bliver det alligevel lidt skævt,
kan det rettes ved at trække blødt og forsigtigt i siderne eller skubbe det lidt sammen med en paletkniv eller lign.

Mindre marcipanprint kan sagtens bare løftes og lægges over på kagen, mens store print bør håndteres lidt anderledes.

Tag marcipanprintet stille og roligt op på underarmene ved at løfte et hjørne og stikke armen ind under.
Derved har du styr på hele stykket og kan lægge det over på kagen.

Du kan centrere marcipanprintet og derefter lade siderne glide stille og roligt ned på kagen ved at trække armene udad
- en ad gangen. Alternativt placeres først den ene side helt fra kanten og resten glides ned på kagen hele vejen over.

Hvis din kage er lidt tør på overfladen og du ikke rigtig kan få marcipanprintet til at hænge fast, kan du smøre et ganske
tyndt lag creme, flødeskum eller pasteuriserede æg på som lim.

Vær forsigtig med skarpe genstande som knive og lange negle.

Farven tåler IKKE fugt og marcipanprintet bør derfor først lægges på nogle timer inden servering.


Den færdige kage skal herefter blot opbevares tørt og svalt.